Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe aan de gestampte aardappels. Blijf stampen tot het geheel een smeuïge puree vormt.
Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.
Bereid de zuurkool en de spekjes
15 min
Giet de zuurkool af en verwarm deze 15 minuten in de appelsap. Ondertussen doe de spekreepjes in een pan en zet op middelhoog vuur. Voeg na ongeveer 10 minuten de gesneden uien toe.
Snijd de appel
2 min
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd deze in blokjes.
Voeg nu alle ingrediënten samen en bereid de jus
2 min
Schep de zuurkool door de puree. Voeg de ui, spekjes en de appel toe. Vervolgens bereid de jus volgens de aanwijzingen op het zakje
Serveer het gerecht
1 min
Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!
Bereid de aardappelpuree
5
Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe aan de gestampte aardappels. Blijf stampen tot het geheel een smeuïge puree vormt.
Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.
Bereid de zuurkool en de spekjes
5
Giet de zuurkool af en verwarm deze 15 minuten in de appelsap. Ondertussen doe de spekreepjes in een pan en zet op middelhoog vuur. Voeg na ongeveer 10 minuten de gesneden uien toe.
Snijd de appel
5
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd deze in blokjes.
Voeg nu alle ingrediënten samen en bereid de jus
5
Schep de zuurkool door de puree. Voeg de ui, spekjes en de appel toe. Vervolgens bereid de jus volgens de aanwijzingen op het zakje
Serveer het gerecht
5
Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden