Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Was de bloemkool. Verwijder de stronk, maar bewaar deze wel! Snijd de kool in kleine roosjes. Schil vervolgens de stronk en snij ook deze in stukken. Pel de ui en snijd hem in stukjes.
Fruit de ui en de bloemkool 5 minuten, totdat de ui goudgeel en glazig is.
Voeg 1 liter water en 1 MAGGI bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en laat het geheel rustig koken totdat de bloemkool gaar is. Heb je verse tijm? Haal dan ondertussen de tijm van de steeltjes en houd een paar mooie blaadjes achter voor de garnering.
Doe de helft van de soep in een blender en mix het tot een gladde soep. Doe hetzelfde met de andere helft, en doe het geheel terug in de pan. Je kunt de soep ook prima pureren met een staafmixer.
Voeg nu de verse of gedroogde tijm toe en breng de soep weer zachtjes aan de kook. Proef de soep en kies of je wat meer tijm toevoegt.
Schep de soep in soepkommen, en garneer met wat tijmblaadjes en - als je het wat meer bite wilt geven - geraspte oude kaas. Serveer met geroosterd brood en geniet van een heerlijke bloemkoolsoep!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden