Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200C. Kook de pennen volgens de gebruiksaanwijzing gaar en kook de bloemkoolroosjes 5 minuten.
Bak de ui en bloemkool
15 min
Bak de ui even kort in de koekenpan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak even mee. Strooi de gedroogde oregano erover en zet apart.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
15 min
Verdeel de penne over de bodem van een ovenschaal en doe de bloemkoolroosjes en ui hier overheen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Bereid de ovenmix en voeg deze toe
15 min
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 200 ml water en voeg 150 ml kookroom toe. Roer het geheel goed door en voeg daarna 1 ei toe. Roer nogmaals goed door. Schenk ¾ van de roomsaus gelijkmatig over de bloemkool heen. Laat even 2 minuten staan en schenk de overige kwart eroverheen.
Oven
15 min
Bestrooi de ovenschotel met de andere helft van de geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven. Laat de ovenschotel gaar en goudbruin worden in 45 minuten. Eet smakelijk!
Kook de penne en bloemkool
5
Verwarm de oven voor op 200C. Kook de pennen volgens de gebruiksaanwijzing gaar en kook de bloemkoolroosjes 5 minuten.
Bak de ui en bloemkool
5
Bak de ui even kort in de koekenpan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak even mee. Strooi de gedroogde oregano erover en zet apart.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
5
Verdeel de penne over de bodem van een ovenschaal en doe de bloemkoolroosjes en ui hier overheen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Bereid de ovenmix en voeg deze toe
5
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 200 ml water en voeg 150 ml kookroom toe. Roer het geheel goed door en voeg daarna 1 ei toe. Roer nogmaals goed door. Schenk ¾ van de roomsaus gelijkmatig over de bloemkool heen. Laat even 2 minuten staan en schenk de overige kwart eroverheen.
Oven
5
Bestrooi de ovenschotel met de andere helft van de geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven. Laat de ovenschotel gaar en goudbruin worden in 45 minuten. Eet smakelijk!
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden