Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ondertussen in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak hierin de knoflook en de gesnipperde ui, gedurende 5 minuten, op laag vuur. Doe het gehakt erbij en bak het vlees 5 minuten mee. Voeg daarna de ketjap manis en de sambal toe en bak het geheel nog 3 minuten.
Kook de sperziebonen 10 minuten in een pan. Maak daarna de heerlijke aardappelpuree volgens de makkelijke aanwijzingen op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel.
Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Schep het gehakt verspreid in de ovenschaal en schep daarop de sperziebonen. Verdeel vervolgens de aardappelpuree over de ovenschotel en bestrooi het gerecht met paneermeel. Maak tot slot kleine vlokjes van de boter en verdeel deze over de schaal.
Plaatst de schotel in de oven en laat het gerecht in 30 minuten gaar worden. Serveer het gerecht lekker makkelijk in de ovenschaal op tafel. Laat je tijdens het avondeten meevoeren in de avontuurlijke smaken van deze verrassende ovenschotel met kalfsgehakt. Dat wordt genieten!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden