Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen ook de sperziebonen 10 minuten koken totdat ze gaar zijn.
Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes totdat ze rondom een knapperig laagje hebben. Doe de paprika erbij en bak het geheel nog 5 minuten op laag vuur.
Maak de saus met de kruidenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm vervolgens de saus in een klein pannetje en laat het 5 minuten, al roerend, zachtjes doorkoken.
Dit gerecht kan je mooi serveren in een grote schaal. Schep hier de rijst in en beleg de rijst met de balletjes en sperziebonen. Schenk de heerlijke saus lekker royaal over het gerecht. Roep iedereen aan tafel en geniet gezellig samen van het avondeten. Eet smakelijk!