Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur goudbruin, 5 minuten. Laat afkoelen.
Bereid de gehaktballen
20 min
Meng het gehakt met de mosterd, ei, paneermeel, het ui-knoflook mengsel en kruid naar smaak. Vorm hiervan grote gehaktballen. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat de gehaktballen met het deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
Kook de aardappelen en de sperziebonen
10 min
Kook de aardappelen in 18 minuten gaar. Kook de sperziebonen gaar in 10 minuten.
Bereid de jus
8 min
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht
3 min
Schep de aardappelen en sperziebonen door elkaar met de partjes ei, de rest van de olie, de nootmuskaat, de augurk en de peterselie. Serveer met de gehaktballen en de jus. Eet smakelijk.
Bak de ui en de knoflook
5
Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur goudbruin, 5 minuten. Laat afkoelen.
Bereid de gehaktballen
5
Meng het gehakt met de mosterd, ei, paneermeel, het ui-knoflook mengsel en kruid naar smaak. Vorm hiervan grote gehaktballen. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat de gehaktballen met het deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
Kook de aardappelen en de sperziebonen
5
Kook de aardappelen in 18 minuten gaar. Kook de sperziebonen gaar in 10 minuten.
Bereid de jus
5
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht
5
Schep de aardappelen en sperziebonen door elkaar met de partjes ei, de rest van de olie, de nootmuskaat, de augurk en de peterselie. Serveer met de gehaktballen en de jus. Eet smakelijk.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden