Skip to main content

Veelgestelde vragen

Filter

Vragen en antwoorden

Vragen

Antwoorden

  • Hoe lang kun je aspergesoep bewaren?

    Als je zelf aspergesoep maakt dan doe je dat vaak in een grote pan, voor meerdere personen. Hierdoor houd je meestal wat soep over. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Maar hoe lang kan je een aspergesoep nu eigenlijk bewaren? Je moet hiervoor rekening houden met een paar belangrijke punten: waar je de soep gaat bewaren (vriesvak of koelkast) en hoe je de soep het beste kan bewaren. Plaats in ieder geval geen warme soep direct in de koelkast, hierdoor zal de koelkast opwarmen en zullen je producten eerder bederven.

    Volg de volgende stappen voordat je aspergesoep gaat bewaren:

    • Doe een deksel op de pan en laat de soep eerst goed afkoelen.
    • Gebruik een nieuwe pollepel wanneer je de soep gaat overscheppen. Het liefste voordat de soep onder zijn kookpunt is gekomen.
    • Schep de soep over in dichte containers.

    Tip: je kan koud water met ijsblokjes gebruiken om de pan met soep sneller af te laten koelen.

    Als je de aspergesoep binnen enkele dagen wilt eten, plaats hem dan in de koelkast. Je kan de soep gemiddeld 2 dagen bewaren op een temperatuur van 4 °C of 5 °C. Check of je koelkast deze temperatuur heeft. Proef ook altijd of de soep niet zuur smaakt of niet lekker ruikt voordat je deze weer gaat eten. Wil je de aspergesoep langer bewaren? Doe de soep dan direct in de diepvries, verdeeld over kleine containers van max. 500 ml. Op een temperatuur van minimaal -18 °C kan je de soep wel 3 maanden of langer bewaren. Zo kan je nog heel lang genieten van je aspergesoep!

  • Hoe lang asperges koken voor soep?

    Iedereen kan een lekkere aspergesoep bereiden. De kooktijd voor een aspergesoep met witte asperges is 10 minuten voor het schillen en 10 minuten voor het koken van de asperges. Met het overgebleven vocht heb je namelijk een heerlijke soep! Volg hiervoor de onderstaande stappen.

     

    Zorg dat je alleen verse asperges koopt. Ze moeten niet zijn ingedroogd zijn en de schil moet stevig aanvoelen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de uiteindes niet gescheurd of te veel ingedroogd zijn. Kies daarnaast alleen voor de dikkere asperges zodat je deze goed kan schillen. Snijd voor het koken eerst 2 cm van de uiteindes af. Schil de asperges daarna twee keer rondom. Kook eerst de schillen 10 minuten met een snufje zout in een brede pan of een speciale aspergepan. Doe dit samen met een aantal stukjes foelie (specerij). Proef tussendoor hoe het smaakt. Als het iets te bitter is kan je een beetje suiker toevoegen. Pas wel op dat het niet te zoet wordt.

     

    Haal na 10 minuten de schillen uit de pan. Doe daarna de asperges in het achtergebleven vocht en voeg een klontje roomboter toe. Laat de asperges daarna circa 10 minuten rustig pruttelen. Wanneer de asperges gaar zijn heb je met het vocht een lekkere aspergesoep! Als je nog inspiratie zoekt voor een ander lekker recept voor een aspergesoep bekijk dan ook dit

    MAGGI recept voor heerlijke aspergesoep met ham

  • Hoe lang groentesoep koken?

    Hoe lang je een zelfgemaakte groentesoep moet koken hangt af van het recept en welke groentesoep je gaat maken. Bij sommige recepten moet je de soep eerst 2 uur koken om de soep te laten trekken, zodat er een smaakvolle bouillon als basis ontstaat. Het hoeft echter helemaal niet zoveel tijd te kosten om een goede smaakvolle groentesoep te bereiden.

    MAGGI Bouillon

    in de vorm van bouillonblokjes, bouillonpoeder of handige bouillon tabletten kan je een makkelijk een heerlijke basis voor je groentesoep maken. Daarnaast is er ook

    MAGGI Basis voor Soep  

    MAGGI Smaakmaker

    met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Met deze handige producten maak je in een mum van tijd een lekkere groentesoep en ligt de kooktijd rond de 15 minuten. De groentesoep proeft overheerlijk en heeft de vertrouwde smaken en aroma’s van MAGGI. Zoek je ook nog een goed recept? Probeer dan eens deze heerlijke

    Hollandse groentesoep 

    Met MAGGI hoef je niet uren in de keuken te staan voor goede zelfgemaakte gerechten. Je hebt binnen een half uur een lekkere groentesoep op tafel!

  • Hoe maak ik bloemkoolsoep?

    Maak een heerlijke romige bloemkoolsoep en laat je kookkunsten zien aan familie en vrienden. Met dit recept zet je binnen een half uur een heerlijke vegetarische bloemkoolsoep op tafel voor meer dan 10 personen. Zorg eerst voor de volgende ingrediënten:

    MAGGI Basis voor Soep Groente

    1.5 bloemkool (in roosjes), 1 ui (gesnipperd), nootmuskaat.

    Zweet eerst de bloemkoolroosjes aan in een soeppan met de ui. Breng daarna in dezelfde pan de MAGGI Basis voor Soep Groente met 1.5 liter water aan de kook. Laat het geheel doorkoken totdat de bloemkool net gaar is. Wanneer de bloemkool gaar is kan je de soep pureren met een staafmixer of een blender.

    Breng de soep nog even lekker op smaak met een snufje nootmuskaat. Je zelfgemaakte bloemkoolsoep is nu helemaal klaar. Serveer de soep met een heerlijke volkoren stokbrood en geniet ervan als voorgerecht of eet de soep als een avondmaaltijd. Tast toe!

  • Hoe maak ik aspergesoep?

    Als je een liefhebber bent van asperges, dan is het heel leuk om zelf een keer een aspergesoep te maken. Met de ingrediënten en bereidingswijze van MAGGI maak je in een mum van tijd een heerlijke traditionele aspergesoep met ham, voor 10 personen. Het enige wat je hoeft te doen is de onderstaande stappen te volgen met de volgende ingrediënten:

    MAGGI Basis voor Soep Groente

    800 g witte asperge, 300 g kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden), 300 g gekookte ham (in reepjes gesneden), 125 ml slagroom, 2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt).

    Maak eerst de basis van de soep zoals aangegeven op de bereidingswijze,

    MAGGI Basis voor Soep Groente 

    Doe daarna de soep in een grote pan en voeg de aardappelen en asperges toe. Breng vervolgens de soep aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Haal voor elk persoon een paar stukjes asperges uit de soep en bewaar deze apart. Je kan daarna de soep pureren in een blender of met een staafmixer. Roer vervolgens de slagroom erdoor en verwarm de soep nog 3 minuten in de pan.

    Verdeel de ham over de soepkommen en schenk de aspergesoep erbij. Doe de achtergehouden stukjes asperges erover en besprenkel de soep alleen nog met peterselie. Eet de soep lekker met een stuk vers gebakken brood en geniet van deze heerlijke warme maaltijd. Lees ook het volledige recept op

    MAGGI Aspergesoep met ham

    Deze kan je afstrepen van je lijst. Eet smakelijk!

  • Wat eten we vanavond makkelijk?

    ‘Vanavond ga ik iets makkelijks maken’, dat hoor je jezelf misschien vaak zeggen, vooral op drukke dagen. Toch is het belangrijk dat ook makkelijke gerechten lekker gevarieerd, vol van smaak, vullend en voedzaam zijn. Want we willen soms niet moeilijk doen, maar dat betekent ook dat gevarieerd eten er snel bij in kan schieten. Dat willen we niet! Als je nog een goed en snel recept zoekt dan kan je gelukkig inspiratie opdoen uit de talloze heerlijke maar ook

    makkelijke recepten van MAGGI 

    Wij hebben alvast een lijstje voor je opgesteld met 5 makkelijke gerechten:

    MAGGI Thaise curry met zoete aardappelen

    MAGGI pasta met gehakt en verse groenten

    MAGGI Tagliatelle met kip, courgette, tomaat en ui

    Courgettesoep met paprika

    Heb je al een keuze gemaakt? Deze recepten zijn niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook iedereen zal ervan genieten, jong en oud! Alle recepten van MAGGI hebben een hele duidelijke bereidingswijze met een beknopte uitleg. Bij het recept staat precies welke ingrediënten je nodig hebt. Daarnaast maken de producten van MAGGI het nog makkelijker om snel en goed avondeten te maken. Bij MAGGI gaan we voor goed eten, ook als het juist even makkelijk moet!

  • Wat eten we vandaag simpel?

    Niet iedereen wil elke dag lang in de keuken staan of heeft de tijd om uitgebreid te koken. Maar als de vraag wordt gesteld, ‘wat eten we vandaag?’, dan wil je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gezin, familie of vrienden, lekkere en goede maaltijden op tafel zetten. Gelukkig hoeft dit helemaal niet ingewikkeld te zijn. Bij MAGGI zijn er talloze

    simpele recepten

    waarmee je smaakvolle en voedzame gerechten kan bereiden. Wij hebben hier alvast een lekker lijstje voor je opgesteld met 5 simpele recepten die je zo kan maken. Laat je inspireren!

    MAGGI hutspot met mosterdsaus

    MAGGI rijstgerecht met kip, champignons en prei

    MAGGI taco’s Zuid Afrikaanse braai

    MAGGI pasta met gehakt en verse groenten

    MAGGI vegetarische bami met spinazie, paprika en ei

    Deze simpele recepten van MAGGI zijn perfect voor op drukke dagen. Ook zijn ze geschikt voor iedereen die minder ervaring heeft in de keuken, maar wel lekker wil variëren. Of je nou een vegetarische maaltijd, veel groenten, exotisch of lekker Hollands wilt eten. Er is keuze genoeg! Je kan bij de recepten precies zien welke ingrediënten je nodig hebt om ze te bereiden. Daarnaast is de bereidingswijze beknopt en duidelijk. Kortom, lekker simpel, niet teveel gedoe, maar wel variërende en smaakvolle gerechten voor elke dag!

  • Wat eten we vandaag snel?

    De vraag die bijna elke dag in een druk huishouden gesteld wordt is: ‘wat eten we vandaag?’. Je wilt dan al gauw bedenken wat je snel kan bereiden dat lekker en voedzaam is. Ook wil je natuurlijk niet elke dag hetzelfde klaarmaken. Bij MAGGI kan je gelukkig kiezen uit talloze

    snelle recepten voor gerechten

    die je elk dag vliegensvlug op tafel kan zetten. Doe hier direct inspiratie op. Wij hebben alvast een leuke en variërende lijst met MAGGI recepten opgesteld die je binnen 20 minuten kan bereiden:

    MAGGI Hollands Pannetje Champignonsaus met kip en prei

    MAGGI Mediterrane funghi pasta

    MAGGI chili con carne met kidneybonen en groenten

    Alle recepten van MAGGI hebben een duidelijke bereidingswijze en er staat precies bij welke ingrediënten je nodig hebt. Maak hiermee complete en vullende maaltijden met verschillende verse groenten en verrassende smaken… met een beetje van jezelf en een beetje van MAGGI!

    Met deze recepten komt iedereen uit de voeten. Ga je voor een snelle vegetarische maaltijd zoals een Thaise curry? Of heb je zin in een lekker kipgerecht met veel groenten? Kies zelf je favoriet en probeer ze allemaal. Met MAGGI heb je deze maaltijden binnen een paar minuten klaar en iedereen zal ervan smullen!

  • Wat voor aardappelen voor stamppot?

    Als je een goede stamppot wilt bereiden dan is het belangrijk om een stevige en smaakvolle aardappelpuree te creëren. Deze puree moet gemaakt zijn van de beste aardappelen. Als je de aardappelpuree zelf wilt maken dan kan je het beste kruimige aardappelen gebruiken. Deze moeten wel eerst geschild, gekookt en daarna gepureerd worden en dit neemt redelijk veel tijd in beslag. Kies daarom voor een goede aardappelpuree die je direct kan bereiden en bespaar zo veel tijd!

    De aardappelpuree die perfect geschikt is voor een stamppot is

    MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot

    Deze puree is gemaakt van 100% kwaliteitsaardappelen. Het is daarnaast een meer grove puree die je stamppot de perfecte bite geeft. Om deze puree te bereiden hoef je alleen nog water toe te voegen.

     

    Wil je jouw zelfgemaakte stamppot variëren met andere verrassende smaken? Probeer dan ook de andere

    varianten van MAGGI Aardappelpuree

    Zo maak je de lekkerste zelfgemaakte stamppot gerechten zoals een andijviestamppot, zuurkoolstamppot of boerenkoolstamppot. Dat klinkt lekker!

  • Hoe maak ik zuurkoolstamppot?

    Als je zelf een traditionele zuurkoolstamppot wilt maken dan kan dat heel makkelijk, vooral met de ingrediënten en bereidingswijze van MAGGI. Hiermee maak je binnen een half uur, voor 2 personen, een verrukkelijke zelfgemaakte klassieke zuurkoolstamppot met spekjes! Volg de onderstaande stappen en haal de volgende ingrediënten in huis: 300 g verse zuurkool,

    MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot

    MAGGI Doseerjus Naturel

    75 g spekblokjes en 20 g roomboter 

    Giet de zuurkool iets af en fruit de spekjes aan in een kookpannetje. Leg de, nog niet geheel uitgelekte, zuurkool hier bovenop met een klontje roomboter. Doe daarna de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 15 tot 20 minuten heel rustig stoven. Bereid daarna de

    MAGGI Jus  

    MAGGI Aardappelpuree

    volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. De puree en de jus zijn binnen een paar minuten gemaakt!

    Alle ingrediënten zijn nu klaar. Meng de zuurkool en spekjes door de aardappelpuree en serveer het gerecht met de heerlijke jus. Variatie tip: voeg bij het stoven van de zuurkool 1 appel toe, zonder klokhuis en gesneden in stukjes. Zo krijgt je stamppot een extra lichtzoete en frisse smaak. Wil je ook een keer variëren met een andere stamppot? Doe bij MAGGI inspiratie op en bekijk nog meer heerlijke

    MAGGI stamppot recepten

  • Hoe maak je boerenkool stamppot?

    Zet met dit makkelijk recept een goede traditionele boerenkool stamppot met een volle jus op tafel. Met de producten van MAGGI heb je voor 2 personen deze stamppot in een half uur gemaakt! Haal de volgende ingrediënten in huis:

    MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot 

    MAGGI Jus voor Stamppot

    300 g verse boerenkool,125 g rookworst, 75 g spekblokjes en 25 g boter.

    Kook/stoom de verse boerenkool ongeveer 15 minuten in een pan met een heel klein laagje water. Pas op dat de pan niet volledig droog wordt en schep de boerenkool tijdens het koken af en toe om. Houd verder de deksel op de pan! Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om de rookworst op te warmen kan je hem ook op de boerenkool leggen. Zo geef je een lekkere smokey touch aan je boerenkool. Bak verder in een koekenpan de spekjes gedurende 5 minuten, zonder boter of olie. Lek de spekjes uit en start met de bereiding van de  

    MAGGI Aardappelpuree  

    MAGGI Jus

    Volg hiervoor de makkelijke aanwijzingen op de verpakkingen. De jus en de puree zijn in een paar minuten klaar. Giet daarna alleen nog de boerenkool af.


    Je kan nu de boerenkool en de spekjes door de puree mengen, zodat je een stamppot krijgt. Een scheutje azijn en een likje mosterd erdoor doet wonderen. Zo krijgt de stamppot net wat meer smaak. Snijd de rookworst in plakjes en creëer in je stamppot een traditioneel kuiltje met jus. Serveer het gerecht met tafelzuur zoals augurk, zilveruitjes of Amsterdamse uitjes én vergeet natuurlijk de mosterd of de piccalilly niet. Zo wordt het nog meer genieten! Benieuwd welke recepten je nog meer kan maken voor een lekkere stamppot? Doe ook gelijk inspiratie op voor andere heerlijke

    MAGGI stamppot recepten

    Ook hier wordt boerenkoolstamppot juist met een spatie geschreven. Dit is daarom ook zo toegepast in het antwoord, zodat het consistent blijft.

  • Welke aardappelen voor stamppot?

    De basis van een stamppot is een goede romige aardappelpuree. Belangrijk is dat deze puree gemaakt wordt van de beste aardappelen, zodat je de lekkerste puree kan maken voor je stamppot. Vaak wordt er voor een stamppot kruimige aardappelen gebruikt, omdat deze goed te mengen zijn en makkelijker uit elkaar vallen. Echter moet je deze aardappelen wel eerst schillen en/of koken en pureren. Dit is best tijdrovend.

    Als je snel en makkelijk een goede stamppot wilt bereiden gebruik dan

    MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot

    Deze aardappelpuree is gemaakt van 100% kwaliteitsaardappelen. Het is daarnaast een extra grove puree die je stamppot de perfecte bite geeft. Om deze puree te bereiden hoef je alleen nog water toe te voegen. Je maakt zo de lekkerste zelfgemaakte stamppot zoals een boerenkoolstamppot, andijviestamppot of zuurkoolstamppot in een handomdraai!

    Naast de speciale MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot zijn er nog meer lekkere en verrassende varianten om mee te variëren. Bekijk

    alle varianten van MAGGI voor een heerlijke aardappelpuree.

  • Hoe maak je stamppot?

    Iedereen kan een lekkere zelfgemaakte stamppot maken. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste ingrediënten en een duidelijke bereidingswijze. De basis van een stamppot is verder een goede aardappelpuree, een groente naar keuze en een lekkere jus. Gebruik 

    MAGGI Aardappelpuree

    MAGGI Jus

    en je hebt binnen een half uur een overheerlijke stamppot op tafel!

    Bak of kook eerste de gewenste groente voor in je stamppot. Denk aan verse boerenkool, zuurkool of andijvie. Bereid daarna een goede aardappelpuree als basis met

    MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot 

    Volg de makkelijke bereidingswijze en je hebt de puree zo klaar! Meng vervolgens de groente en de aardappelpuree door elkaar. Doe naar wens ook gebakken spekjes door de stamppot.

    Serveer de stamppot op klassieke wijze met een ambachtelijke rookworst en een kuiltje jus. Kies hiervoor een smaakvolle MAGGI Jus variant zoals

    MAGGI Jus voor Stamppot

    MAGGI Jus Rundvlees

    MAGGI Jus Naturel 

    Ook de jus is binnen een paar minuten gemaakt met de makkelijke bereidingswijze. Wil je nog meer inspiratie voor het maken van een stamppot? MAGGI heeft veel heerlijke en verrassende recepten waarmee je de beste stamppoten kunt maken zoals een andijviestamppot, boerenkoolstamppot of zuurkoolstamppot. Bekijk snel alle

    MAGGI recepten voor stamppotten

  • Hoe maak je andijvie stamppot?

    Andijviestamppot is één van de populairste Nederlandse gerechten en heerlijk om te bereiden tijdens de koudere dagen. Maar door de frisse andijvie kan deze stamppot eigenlijk altijd. Met de ingrediënten van MAGGI heb je een klassieke andijvie stamppot voor 2 personen heel makkelijk zelfgemaakt. Volg de onderstaande stappen en haal het volgende in huis: verse andijvie (300 g), 100 g katenspek (in blokjes),

    MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot

    (voor 600 g puree), balsamicoazijn, 1 ui en een

    MAGGI Jus

    Bak eerst op matig vuur in een pan de katenspek, gedurende 5 minuten. Haal vervolgens de spek uit de pan en bak, in het achtergebleven bakvet, de gesnipperde ui in 3 minuten. Roer in de pan daarna 1 eetlepel balsamico door de gebakken ui en laat dit nog 3 minuten indampen. Bak vervolgens kort de verse andijvie in dezelfde pan om de andijvie te laten slinken. Maak verder alleen nog de

    MAGGI Aardappelpuree

    MAGGI Jus

    volgens de eenvoudige stappen op de verpakking.

    Je kan nu alle ingrediënten gaan mengen tot een heerlijke andijvie stamppot. Roer de blokjes katenspek, de ui en de andijvie door de aardappelpuree. Maak de stamppot nog even warm op zacht vuur. Serveer het gerecht met de smaakvolle jus en geniet van de lekkere vertrouwde smaken van MAGGI. Wil je ook een keer een andere stamppot maken? Bekijk dan alle heerlijke

    MAGGI recepten voor stamppotten

    Bij deze vraag wordt andijviestamppot juist met een spatie geschreven. Dit is daarom ook zo toegepast in het antwoord, zodat het consistent blijft.

  • Hoe maak je andijviestamppot?

    Een zelfgemaakte, traditionele andijviestamppot met katenspek is heerlijk tijdens de koudere herfst- en wintermaanden. Gelukkig wordt het maken van een andijviestamppot wel heel makkelijk met de ingrediënten van MAGGI. Volg deze bereidingswijze en je hebt binnen 15 minuten de lekkerste andijviestamppot voor 2 personen klaar. Haal eerst de volgende ingrediënten in huis:

    MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot

    (voor 600 g puree), verse andijvie (300 g), 1 ui, 100 g katenspek (in blokjes), balsamicoazijn en een

    MAGGI Jus 

    Bak in een droge koekenpan de katenspek 5 minuten op matig vuur. Haal de katenspek uit de pan en fruit daarna, in het achtergebleven bakvet, een gesnipperde ui in 3 minuten goudbruin. Roer vervolgens 1 eetlepel balsamico door de ui en laat dit nog 3 minuten indampen. Bak daarna kort de andijvie in de pan, zodat de andijvie slinkt. Maak vervolgens snel en makkelijk een romige aardappelpuree met

    MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot 

    Volg hiervoor de eenvoudige aanwijzingen op de verpakking.

     

    Meng nu de ui, de blokjes katenspek en de andijvie door de aardappelpuree. Laat de stamppot daarna nog even goed warm worden op zacht vuur. Roer ondertussen af en toe door het gerecht. Bereid verder in een paar minuten een heerlijke

    MAGGI Jus

    volgens de makkelijke stappen op de verpakking. De stamppot is klaar om geserveerd te worden. Wil je een keer variëren? Laat je ook inspireren door andere heerlijke

    MAGGI recepten voor stamppotten 

    Eet smakelijk!
     

  • Wat voor saus bij asperges?

    Bij asperges kan je veel verschillende sauzen eten, maar er zijn een aantal sauzen die extra populair zijn. Asperges hebben kenmerkende en unieke aroma’s die goed met veel andere smaken combineren. Het soort gerecht en de smaak van de asperges kan je gebruiken om een keuze voor de saus te maken. Groene asperges worden vaak als kruidig en sterker van smaak omschreven. De smaak van witte asperges is zachter en wordt meestal als zoeter ervaren.

    Populaire sauzen voor asperges zijn romige witte sauzen. De

    MAGGI Saus voor Asperges

    past perfect bij al je gerechten met asperges. De samengestelde ingrediënten in deze saus, met een basis van eigeel, room en bieslook, laten de aroma’s van je asperges goed tot hun recht komen. De saus heb je binnen een paar minuten gemaakt. Daarnaast is er ook een hele makkelijke én net zo lekkere

    kant-en-klare variant van MAGGI Saus voor Asperges

     

    Je kan ook heerlijke variëren met andere sauzen die populair zijn voor bij asperges zoals een bearnaisesaus, hollandaisesaus, botersaus of een romige kaassaus. Bereid heel makkelijk met MAGGI kant-en-klare sauzen een smaakvolle

    MAGGI Bearnaisesaus 

    MAGGI Hollandaisesaus 

    Of maak bijvoorbeeld een heerlijke MAGGI kaassaus bij je asperges zoals de

    MAGGI Ham-Kaassaus 

    MAGGI Kaassaus

    MAGGI 4-Kazensaus

    Daarnaast kan je asperges ook heel goed combineren met een

    MAGGI Roomsaus

    Probeer ze allemaal!

  • Welke saus bij groene asperges?

    Bij groene asperges passen heel veel lekkere sauzen. De smaak van groene asperges wordt namelijk vaak wat sterker en minder zoet ervaren dan witte asperges. Hierdoor zijn groene asperges goed te combineren met volle sauzen die wat krachtiger en intenser van smaak zijn. Maar ook heerlijke romige sauzen passen perfect bij groene asperges.

    Als je groene asperges wilt combineren met een zachtere romige saus dan is de

    MAGGI Saus voor Asperges

    een perfecte keuze. Deze saus heeft als basis eigeel, room en bieslook. De ingrediënten zijn speciaal samengesteld om de smaak van asperges het beste tot hun recht te laten komen. Ook de

    MAGGI Roomsaus

    MAGGI Hollandaisesaus

    MAGGI Bearnaisesaus

    combineren heerlijk met groene asperges en geven elk gerecht een lekkere romige smaakbeleving.

    Wil je een meer krachtige en volle kaassaus bereiden voor je groene asperges? Probeer dan eens een

    MAGGI Ham-Kaassaus

    MAGGI Kaassaus

    MAGGI 4-Kazensaus

    De combinatie van een heerlijke kaassmaak met groene asperges is ongekend lekker. Dat smaakt naar meer!

  • Hoe maak je saus voor asperges?

    Een goede saus maken voor je asperges hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Vooral niet met de producten van MAGGI. Met de

    sauzen van MAGGI

    maak je in een handomdraai een heerlijke passende saus voor al je zelfgemaakte gerechten met asperges.

    Als je een lekkere romige saus voor je asperges wilt bereiden kies dan de iconische

    MAGGI Saus voor Asperges

     Om deze saus te maken hoef je alleen de makkelijke bereidingswijze op de verpakking te volgen. Met alleen water en een klontje boter is de saus binnen een paar minuten klaar. Het toevoegen van zout is verder niet nodig. Daarnaast is er ook een

    kant-en-klare saus van MAGGI Saus voor Asperges

    Deze saus is net zo lekker en hoef je alleen nog maar op te warmen!

    Ook een hollandaisesaus, bearnaisesaus of een romige kaassaus is perfect voor bij je asperges. Met MAGGI kan je deze sauzen op dezelfde wijze heel makkelijk bereiden. Bekijk hier

    alle heerlijke sauzen

    van MAGGI en

    kant-en-klare sauzen van MAGGI

    Maak in een mum van tijd de beste smaakvolle saus voor je asperges!

  • Welke saus bij asperges?

    Asperges kan je met veel lekkere sauzen eten. Goed om te weten is dat witte asperges het beste tot hun recht komen met smaken die minder overheersend zijn, ofwel subtielere smaakmakers. Denk hierbij aan ingrediënten zoals gekookte ham, boter, room en ei. Groene asperges kunnen juist goed gecombineerd worden met sterkere smaken zoals een kruidige of krachtige saus en sterke kaassmaken.

    Een saus die altijd perfect past bij asperges is de overheerlijke

    MAGGI Saus voor Asperges 

    Deze saus is gemaakt op basis van eigeel, room en bieslook. Het recept van deze saus is zorgvuldig samengesteld, zodat de smaak van de asperges het beste naar voren komen. Je hebt de saus binnen een paar minuten gemaakt. Daarnaast is er ook een makkelijke

    kant-en-klare variant van MAGGI Saus voor Asperges

    Asperges worden ook vaak gegeten met een hollandaisesaus, botersaus, bearnaisesaus of romige kaassaus. Je kan deze sauzen zelf maken, maar veel makkelijker zijn de verrukkelijke

    sauzen van MAGGI

    Ze zijn binnen een paar minuten gemaakt en precies goed op smaak. Kies de kant-en-klare

    MAGGI Hollandaisesaus

    MAGGI Bearnaisesaus

    Of combineer je asperges met kaas- of roomsaus zoals een

    MAGGI Ham-Kaassaus 

    MAGGI Roomsaus

    MAGGI Kaassaus

    MAGGI 4-Kazensaus 

    Er zijn genoeg lekkere sauzen voor bij je asperges. Probeer ze allemaal!

  • Wat eet je bij asperges?

    Met asperges kan je echt eindeloos variëren en heerlijke gerechten op tafel zetten. Het is een hele veelzijdige groente die je op veel manieren kan bereiden zoals koken, bakken, wokken, stomen en grillen. Daarnaast combineert de unieke smaak van asperges bijna met alles. Vaak worden witte asperges als zachter en zoeter ervaren in smaak dan groene asperges. Groene asperges worden meestal als meer kruidig omschreven.
     

    Witte asperges, ook wel het ‘witte goud’ genoemd, worden vaak op een typische Hollandse wijze gegeten met ham, een gekookt ei en een heerlijke romige saus zoals de

    MAGGI Saus voor Asperges 

    Of maak witte asperges met zalm, bladerdeeg en verse spinazie. Maar je kan ook een heerlijke aspergesoep, ovenschotel, quiche, pasta of exotische gerechten met asperges bereiden. Doe met de

    recepten van MAGGI met asperges 

    extra inspiratie op over wat je allemaal kan eten bij asperges en welke lekkere gerechten je kan bereiden. Dat wordt kiezen!

  • Hoe maak je asperges klaar?

    Hoe je asperges kan of wilt klaarmaken hangt af van het soort asperge. Witte asperges, ook wel het ‘witte goud’, hebben een zachtere smaak dan groene asperges. Daarnaast moet je witte asperges eerst schillen en hebben ze vaak een langere bereidingstijd. Je kan asperges op verschillende manieren eten, maar de meeste mensen geven de voorkeur aan gekookte asperges.

    Voor zowel witte als groene asperges zijn er in ieder geval talloze heerlijke bereidingswijzen die heel lekker zijn. Je kan asperges koken, bakken, stomen, braden, wokken, grillen, in de oven bereiden of zelfs rauw eten. Het is een onwijs veelzijdige groente. MAGGI heeft verrassende en lekkere recepten met asperges waarin een duidelijke uitleg staat hoe je ze moet klaarmaken.

    Bekijk alle recepten van MAGGI met asperges hier

    Tip: Er zijn speciale pannen voor asperges (aspergepan) waarin asperges rechtop kunnen staan. Op deze manier staan de koppen niet onder water, maar worden ze door het kookvocht gestoomd. Hierdoor behouden ze meer smaak en worden ze extra lekker!

  • Moet je groene asperges schillen?

    In tegenstelling tot witte asperges, hoef je groene asperges doorgaans niet te schillen voordat je ze gaat bereiden of eten. Of je ze wel moet schillen hangt af van de dikte van de stengels. Bij slanke, groene asperges is dit meestal niet nodig en dat scheelt!


    Als de stengels van de asperges wel dikker zijn en de onderste helft van de asperges ook stugger aanvoelen, dan is het aan te raden én lekkerder om de groene asperges wel gedeeltelijk te schillen. Bij het schoonmaken van de asperges zal je vanzelf merken en voelen of dit nodig is. De meer stugge en dikke stukken van de asperges zijn vaak ook lichter van kleur. Het gaat vaak om 1 tot 2 cm vanaf de onderkant van de asperges. Deze onderste stukken kan je wegsnijden. Schil vervolgens alleen de rest van de onderste helft van de asperges. Meer hoef je niet te doen!

  • Hoe kook je asperges?

    Het koken van asperges is helemaal niet moeilijk. Volg deze bereidingswijze en je asperges worden extra lekker! Zorg in eerste instantie dat je alleen verse asperges in huis haalt. Kijk bij het kopen of de asperges niet ingedroogd zijn en of de schil nog stevig is. Ook de uiteindes moeten niet gescheurd of te veel ingedroogd zijn. Neem alleen de dikkere asperges. Deze kan je twee keer rond schillen. Zo weet je zeker dat er geen schil achterblijft. Niets is namelijk zo vervelend als een aspergesliert tussen je tanden! Snijd voor het koken eerst 2 cm van de uiteindes af. Schil daarna de asperges goed rondom, zodat de schil er ook daadwerkelijk af is.
     

    Kook eerst de schillen van de asperges. Doe dit met een snufje zout en een aantal stukjes foelie (specerij) in een brede pan of een aspergepan. Proef tijdens het koken de smaak. Voeg een beetje suiker toe als het iets te bitter is. Maar pas wel op dat het niet te zoet wordt! Haal de schillen vervolgens na 10 minuten koken uit de pan en leg daarna de asperges in het achtergebleven vocht. Voeg eventueel een klontje roomboter toe. Laat de asperges, afhankelijk van de dikte, nog 10 minuten rustig pruttelen. Zet daarna de hittebron uit en laat de asperges even nagaren. Haal de asperges voorzichtig uit het vocht met een schuimspaan, zodat ze niet breken. Gooi het vocht niet weg maar maak er een heerlijke aspergesoep van!


    Heb je groene asperges? Let bij het kopen van groene asperges op dezelfde versheid als bij de witte asperges. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Als ze wel dikke stengels hebben, schil dan alleen de onderste helft van de asperges. Bij het koken hoef je de schillen niet te gebruiken. Snijd ook voor het koken 2 cm van de uiteindes af. Je kan ze direct koken met alleen een snufje zout. De kooktijd is een stuk korter. In ongeveer 3 minuten zijn ze klaar, eet smakelijk!

  • Is het niet beter om uitsluitend verse ingrediënten te gebruiken en geen MAGGI producten toe te voegen?

    Uiteraard is het goed om te koken met verse ingrediënten, dat moedigen wij aan. Mensen willen lekker, vers, gezond en gevarieerd koken. Tegelijkertijd kan het best een uitdaging zijn om iedere dag weer die lekkere, verse, gezonde en gevarieerde maaltijd te koken. Omdat je soms weinig tijd hebt, even geen inspiratie of simpelweg niet weet hoe je iets maakt of op smaak brengt. Met MAGGI willen we je op dit soort momenten een handje helpen. Zodat je snel een maaltijd met voldoende groenten op tafel zet op de dagen dat je druk bent. Door je een makkelijk smaakvol recept aan te dragen op de dagen dat je even niet weet wat te koken. En door je te helpen een keer net even wat anders te koken met de garantie dat het je altijd lukt. Kortom; we willen je vooral helpen op jouw manier te koken…dat noemen we een beetje van jezelf en een beetje van MAGGI.
  • Waarom zitten er E-nummers in MAGGI producten?

    De vraag waarom de discussie over E-nummers is ontstaan is voor ons heel interessant: die is voortgekomen uit het feit dat mensen de achterkant van verpakkingen gingen lezen. Uit een toenemende interesse voor wat zij eten. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Wij werken met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Ingrediënten die veelal ook in je keukenkastje vindt. We streven naar simpele, begrijpbare ingrediëntenlijsten op al onze verpakkingen in 2020. Zo wordt het voor mensen duidelijker wat er in onze producten zit. Zo blijkt ook dat 96% van de gebruikers één op één het recept op verpakkingen volgt. We hebben nu de hoeveelheid groenten in de recepten op onze verpakkingen verhoogd. Daarmee zorgen we er bijvoorbeeld voor dat Nederland meer groente gaat eten. Bovendien is het belangrijk te weten dat E-nummers in MAGGI producten een functie hebben. Het zijn toevoegingen die etenswaren bijvoorbeeld beter laten smaken of waardoor je ze langer kunt bewaren. Deze hulpstoffen krijgen van de EFSA (European Food Safety Authority, een onafhankelijk instituut werkend in opdracht van de Europese Unie) pas een E-nummer na jarenlang onafhankelijk onderzoek en met inachtneming van een ruime veiligheidsmarge. We merken dat er meer vraag is naar producten met minder of geen toevoegingen. Onze productontwikkelaars werken er hard aan om dit mogelijk te maken. Voor een aantal producten is het gelukt om toevoegingen weg te laten. Maar net zoals wanneer je zelf bij een recept een ingrediënt weglaat, heeft dit gevolgen voor de smaak, houdbaarheid of textuur van een product of gerecht. Daarom gaat dit proces stap voor stap.
  • Jullie hebben een recept veranderd en die vinden we niet lekker! Waarom veranderen wat al goed is?

    Het spijt ons te horen dat je één van onze nieuwe recepten niet lekker vindt. We passen onze recepten aan omdat we het belangrijk vinden stap voor stap zout te verlagen. We weten dat mensen in Nederland het belangrijk vinden minder zout te eten en dat is een goede en belangrijke ontwikkeling. Dit is de reden dat MAGGI al sinds 2005 werkt aan het zoutgehalte van de MAGGI producten en we regelmatig de recepturen van onze producten aanpassen. Smaak is de belangrijkste reden dat men ons product koopt en we willen er natuurlijk te allen tijde voor zorgen dat de smaak van een recept overeind blijft staan. Dat doen we door zout stap voor stap te verlagen, de melanges van kruiden en specerijen in onze recepten aan te passen en tegelijk te werken aan simpele ingrediëntenlijsten. Alle nieuwe recepten worden getest door onderzoek panels met mensen die onze producten thuis gebruiken om te borgen dat ze nog net zo genieten van de maaltijden die ze met MAGGI maken. Test je de volgende keer met ons mee? Je kunt je aanmelden via ons fanpanel: http://bit.ly/2wWNSVo
  • Hebben jullie doelstellingen voor het verlagen van zout in MAGGI producten?

    Ja, wij hebben duidelijke doelstellingen voor zoutreductie. Wij delen zorgen van mensen en gezondheidsorganisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wij onderschrijven dan ook het doel van de WHO om in 2025 per persoon niet meer dan 5 gram zout per dag te nuttigen. Onze zoutreductie doelstelling is dat in 2020 80% van onze MAGGI producten deze doelstelling van de WHO ondersteunt en in 2025 100% van onze MAGGI producten.
  • Met MAGGI zou je de ADH groente halen: maar daar kom ik niet op uit, wanneer kan ik dat wel verwachten?

    MAGGI streeft er naar (basis)recepten te ontwikkelen met minimaal 150 gram groenten per persoon. De recepturen ontwikkeld voor onze maaltijdmixen en pakketten voldoen vanaf 2017 allen aan minimaal 150 gram groente per persoon. Bovendien hebben we inmiddels 11 verschillende maaltijdmixen van 150 gram naar 200 gram meer groente verhoogd. De overige 50 tot 100 gram kan op andere momenten in de dag gegeten worden, bijvoorbeeld bij de lunch of tussendoor. 5 cherry tomaatjes bij de lunch, een kwart komkommer als plakjes op je brood of een halve paprika in reepjes mee voor onderweg levert elk al 50 gram. We volgen hierbij het Voedingscentrum, die een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten voorschrijft van 250 gram per persoon. Bovendien hebben we een wereldwijde commitment dat we in 2020 minstens 750 miljoen porties groenten hebben toegevoegd aan MAGGI producten wereldwijd (zowel in product als in recept). Met elke nieuwe introductie streven we naar een minimale hoeveelheid groenten van 200 gram per recept.
  • Wat doet MAGGI aan het verlagen van zout?

    We zijn ons heel bewust van de gezondheidseffecten van het gebruik van te veel zout. Sinds 2005 werken we daarom aan een lager zoutgehalte in onze MAGGI producten. Dit gebeurt stapsgewijs, omdat het verminderen van zout in een recept effect heeft op de smaak, houdbaarheid en de structuur van het product. Daarbij is het belangrijk om mensen stap voor stap te laten wennen aan minder zout, omdat mensen anders zelf zout toevoegen en uiteindelijk niet minder zout eten. We willen dat graag voorkomen en mensen helpen met een gezonder voedingspatroon. Ook in de komende jaren werken wij hard aan het verlagen van zout in onze poducten.
  • Wat bedoelt MAGGI met ‘We Gaan Voor Goed’?

    MAGGI gaat voor kitchen cupboard ingrediënten. Dat betekent dat je de ingrediënten in onze producten stuk voor stuk ook in je eigen keukenkastje zou kunnen vinden. Op dit moment is dat wereldwijd al het geval bij 16% van onze producten, in Europa 25% en in Nederland 28% (status 2016). We willen in 2020 100% van onze producten hebben aangepast. We werken er hard aan om de wensen en behoeften die mensen vandaag de dag hebben tegemoet te komen. Ook hebben we ons gecommitteerd aan het verlagen van zout in onze producten. Vanaf 2005 werken we hieraan met zowel Nederlandse als wereldwijde initiatieven. Smaak is de belangrijkste reden dat mensen onze producten kopen en daarmee willen we er te allen tijde voor zorgen dat we de smaak van onze producten waarborgen. Dat doen we door zout stap voor stap te verlagen, de melanges van kruiden en specerijen in onze recepten aan te passen en te werken met simpele ingrediëntenlijsten. Alle nieuwe recepten worden getest door onderzoek panels met mensen die onze producten thuis gebruiken om te borgen dat ze nog net zo genieten van de maaltijden die ze met MAGGI maken.
  • Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

    Ga naar ‘Mijn MAGGI’ en klik op ‘Wachtwoord vergeten?’. Voer dan je e-mailadres in en klik op ‘Vraag nieuw wachtwoord aan’.  Er wordt een e-mail gestuurd naar het opgegeven adres met een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

  • Hoe kan ik inloggen?

    Ga naar ‘Mijn MAGGI’ en voer je e-mailadres en wachtwoord in. Of, kies voor de social login functie waarbij je inlogt met je Facebook account. Klik dan op ‘Verder’. Je bent nu ingelogd

  • Hoe maak ik een Mijn MAGGI-account aan?

    Ga naar ‘Mijn MAGGI’ en voer je e-mailadres in in het eerste veld. Selecteer een wachtwoord voor het aanmaken van ‘Mijn MAGGI’ en voer deze in. Klik dan op verder; er wordt een welkomst-e-mail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Hierin staat een link om het aangemaakte account te bevestigen.

  • Hoe werkt ‘Maak je koelkast leeg’?

    Op de homepage of bij het zoeken naar recepten vind je de functionaliteit 'Maak je Koelkast leeg'. Voer hier ingrediënten in die je nog in je koelkast hebt liggen. Wij vinden vervolgens recepten voor je die zo veel mogelijk van deze ingrediënten bevatten. Je moet minimaal één en kunt maximaal vier ingrediënten invoeren. Door op ‘recepten vinden’ te klikken, kom je op de volgende pagina terecht met recepten die (gedeeltelijk) aan jouw match voldoen.

  • Hoe kan ik een variatietip toevoegen aan een recept?

    Op de pagina van een recept vind je onderaan het recept de ‘Variatietips’. Voer jouw variatietip voor het recept, je naam en e-mailadres in en klik op ‘variatietip verzenden’. Je tip zal, na review van de administrator, worden toegevoegd aan de pagina.

  • Hoe kan ik de selectie van recepten filteren?

    Links op de recepten pagina staat een filter waarin je een selectie kunt maken op o.a. bereidingsduur, hoofdingredient en Kcal . Vul de velden in of typ de gewenste zoekterm in om de recepten selectie aan te passen.

  • Hoe kan ik een recept of product delen via social media?

    Klik op de knop ‘Deel’. Selecteer in het uitgevouwen menu het gewenste kanaal (Facebook, Twitter, Pinterest & Whatsapp) – het desbetreffende product of recept laadt nu, waarin je verder kunt gaan met delen.

  • Hoe kan ik een recept afdrukken?

    Klik op de print knop. Afhankelijk van je browser verschijnt nu het venster waarin je verder kunt gaan met het afdrukken.

  • Hoe kan ik een recept of product bewaren?

    Zorg er eerst voor dat je bent ingelogd. Als je niet weet hoe je een Mijn MAGGI-account moet aanmaken, kijk dan bij de vraag ‘Hoe maak ik een Mijn MAGGI-account aan’. Klik op het harticoontje in de menubalk van het  specifieke recept of product. Je onderdeel is nu toegevoegd als één van jouw favorieten. Onder de knop ‘Mijn Maggi’ kun je je bewaarde onderdelen terugvinden. Bewaarde onderdelen op de website krijgen een harticoontje.