Pasta, rijst of risotto: welke bouillon geeft je gerecht de kick die het verdient? Met een pro-tip: hoe je in een handomdraai je eigen kruidenboter maakt.
Bouillon is een perfecte smaakmaker bij het kruiden van allerlei gerechten. Ook de iets minder voor de hand liggende. Wist je bijvoorbeeld dat een bouillonblokje het heel goed doet in het kookwater van rijst of quinoa? Zo ben je niet alleen afhankelijk van de smaak van de saus. Over saus gesproken, pastasaus floreert met een bouillonblokje. Kies voor runder-, kippen-, groenten- of tuinkruidenbouillon, afhankelijk van jouw voorkeur en dieet.
Staat er risotto op het menu? Uitstekende keuze! De lekkerste risotto begint met de juiste ingrediënten. En een essentieel ingrediënt voor risotto is de bouillon. Wat voor soort bouillon je kiest, is afhankelijk van je recept. Maak je een risotto met vis of garnalen? Gebruik dan visbouillon. Ga je voor een risotto met vlees? Dan is een runder- of kippenbouillon erg geschikt. Voor een risotto met groenten zoals pompoen of champignons kies je voor een groentenbouillon. Maar smaken verschillen; misschien geef jij je paddenstoelenrisotto juist het liefst extra smaak door kippenbouillon te gebruiken. Jij bent de chef, dus jij bepaalt 😉.
Belangrijk bij het maken van risotto is de voorbereiding. Liggen al je ingrediënten klaar? Is alles gesneden? Perfect. Dan is het tijd om de bouillon te bereiden. De verhouding rijst en bouillon is ongeveer één staat tot drie. Dus: voor 100 gram rijst heb je 300 milliliter bouillon nodig. Zorg altijd dat je wat extra bouillon maakt, misschien neemt de rijst de bouillon sneller op dan je denkt. De rijst zwelt op, dus per persoon kun je 75 gram rijst aanhouden. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en wacht telkens tot het vocht is opgenomen is voor je meer bouillon toevoegt. En niet vergeten te blijven roeren!
Wist je dat je met MAGGI de allerlekkerste kruidenboter kunt maken? Het ideale voorgerecht of borrelhapje voor de risotto op tafel komt. Voor een huisgemaakte kruidenboter gebruik je de MAGGI Tuinkruiden Bouillon.