Het maken van een lekkere stamppot is niet moeilijk, wij geven jou graag nog wat extra tips om jou stamppot nog lekkerder te maken.
- Gebruik kruimige aardappels voor jouw stamppot. Dit maakt het stampen makkelijker en zorgt voor een mooie puree.
- Houd een verhouding aan van 2/3 aardappels en 1/3 groenten bij bladgroenten als andijvie, boerenkool en spinazie. Voor de wat hardere groenten als knolselderij, wortel en zuurkool kun je een verhouding van 1/2 aardappelen en 1/2 groenten aanhouden.
- Laat de aardappels goed uitstomen na het koken. Dit zorgt ervoor dat de stamppot niet te nat wordt.
- Maak de stamppot extra smeuïg door een scheut warme melk en een klontje boter toe te voegen aan je puree. Wil jij een lichtere variant stamppot? Dan kun je de boter en melk vervangen door kookvocht om je stamppot extra smeuïg te maken.
- Voeg eens grofgehakte noten toe aan je stamppot, voor een extra lekkere bite.
- Roer een lepel mosterd of een fijngesneden pepertje door de stamppot voor wat extra pit.
- Restjes over? Bak deze de volgende dag op. Superlekker voor op brood!