Van verse witte asperges kun je het best zo snel mogelijk genieten. In de groentelade van je koelkast blijven ze drie tot vier dagen goed. Wikkel ze dan wel in een vochtige theedoek, zodat ze niet uitdrogen. Groene asperges kun je het best in een open plastic zak bewaren in de ijskast, ze blijven dan een paar dagen goed.
Zijn jouw asperges al helemaal ready to go en wil je ze bewaren totdat je ermee aan de kook gaat? Geschilde asperges bewaren doe je als volgt: bewaar ze in ijskoud water, eventueel met een druppeltje citroensap om verkleuring te voorkomen. En bewaar ze nooit langer dan een paar uur voordat je ermee aan de slag gaat. Heb je de asperges al gekookt en wil je ze bewaren? Leg ze dan in het afgekoelde kookvocht in de ijskast, je kunt ze dan nog één dag bewaren.
Het aspergeseizoen vliegt voorbij. Wil je de asperges langer bewaren om er bijvoorbeeld buiten het seizoen van te genieten, dan kun je witte asperges ook invriezen. Schil de asperges eerst zorgvuldig. Spoel ze vervolgens af, droog ze en verpak ze in een afsluitbare plastic diepvrieszak. In de vriezer zijn ze vier tot zes maanden houdbaar. Bij het ontdooien doe je de bevroren asperges in één keer in het kokende water (dus niet eerst ontdooien) en kook je ze op de normale manier gaar.
Je kunt de asperges natuurlijk in hun geheel invriezen, maar je kunt jezelf ook trakteren en de asperges alvast verwerken in je favoriete pasta, ovenschotel, soep of saus en de boel daarna invriezen. Dan geniet je ook in de winter van een makkelijk aspergemaaltje.