Asperges op de klassieke manier bereiden is helemaal niet moeilijk! Een speciale aspergepan is niet nodig. Zolang de asperges maar in de pan passen is het goed. Wij leggen je hier uit hoe je witte asperges perfect kookt.
Ingrediënten: - asperges (300 gram per persoon) - ½ theelepel zout - ½ theelepel suiker - klontje boter (25 tot 50 gram) - 1 stukje foelie
Bereidingswijze:
1. Schil de asperges en snijd het houterige kontje ervan af.
2. Doe in een pan water, de aspergeschillen en kontjes, het zout, de suiker, boter en foelie en maak hier een bouillon van door dit ongeveer 10 minuten op het vuur te zetten.
3. Zeef de bouillon.
4. Kook de asperges in de bouillon ongeveer 8 minuten.
5. Laat de asperges nog 5 minuten in de pan nagaren, zonder dat het vuur aan staat.
Tip: Superlekker met MAGGI aspergesaus, ham en ei.
Tip: Gooi de bouillon waarin je de asperges hebt gekookt niet weg! Je kunt hier een super lekkere soep van maken. Kijk hier voor het recept.
Schil de asperges met een mesje of dunschiller. Begin net onder de kop en schil voorzichtig het schilletje er af. Naast de schil moet je ook het houterige kontje van de asperge af snijden. Dit is ongeveer 2 centimeter van de onderkant. Voor een goed vullende maaltijd met asperges kun je 300 gram asperges per persoon aan houden.
Ingrediënten:
- Asperges (300 gram per persoon)
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel suiker
- Klontje boter (25 tot 50 gram)
- 1 stukje foelie
1. De asperges kun je koken in een bouillon die je maakt met de schillen en kontjes van de asperges. Vul een pan met water, de aspergeschillen en kontjes, het zout, de suiker, boter en foelie en zet dit voor ongeveer 10 minuten op het vuur.
2. Zeef de bouillon om de aspergeschillen en kontjes er uit te halen.
3. Kook de asperges in de bouillon voor ongeveer 8 minuten.
4. Laat de asperges nog voor ongeveer 5 minuten in de pan nagaren, zonder dat het vuur aan staat.