Bij BBQ’en denken we al gauw aan vlees. Maar wat is nu geschikt bbq vlees? Ben je bang dat het vlees niet gaar genoeg wordt, en kies je daarom voor zo dun mogelijke stukjes? Zonde! Want juist een groot stuk vlees van de bbq is heerlijk! Door het meerdere uren langzaam te laten garen in een afsluitbare bbq, wordt het heerlijk mals - ook als het een groter stuk is. Marineer het vlees voordat je het op de bbq legt, smeer het in met een glaze, of geniet van het perfect gegrilde stukje vlees met een heerlijke saus.
Vis op de barbecue
Ben je een echte visliefhebber? Ook met een hele vis maak je de heerlijkste bbq gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vispakketje in aluminiumfolie? Met gepofte aardappels en een lekker saus, heb je met weinig moeite een complete maaltijd bereid.
BBQ tips voor de winter
Koud, maar toch zin in bbq’en? Geen probleem! Een afsluitbare bbq is ideaal voor de winter, doordat de warmte in de bbq blijft zitten. Zet de bbq uit de wind, en bij regen of sneeuw onder een afdak. Laat het vlees op kamertemperatuur komen, voordat je het gaat grillen. Zo blijft het veel sappiger. Met een kop warme chocolademelk en marshmallows als toetje kan je winterse bbq niet meer stuk. Is het erg koud en heb je extra veel kleding aan? Let dan goed op dat je kleding - zoals een sjaal - niet tegen de bbq aankomt, en vlam vat!