Amateur kok of professionele chef? Met deze tips tover jij elke soep om in een sterrenwaardig gerecht. Print uit en plak op de koelkast.
Sterren Soep
Winter of zomer, lente of herfst; een lekker soepje is altijd een goed idee. Maar hoe maak je een standaard soep nu nóg lekkerder? Met bouillonblokjes natuurlijk. En die van MAGGI, kunnen we met een gerust hart iconisch noemen. In 1901 zag het eerste MAGGI bouillonblokje het levenslicht. Sindsdien worden ze wereldwijd met liefde gebruikt om allerhande gerechten op smaak te brengen.
Soep met een persoonlijk signatuur
Hoe geef je jouw soep nou die personal touch? Iets extra’s waardoor je gasten om het recept vragen en zelfs je kinderen er geen genoeg van krijgen? Met deze tips kook jij de sterren van de soep.
- Allereerst: proef! Niet alleen aan het eind, maar ook tijdens het koken. Een goede soep heeft in elke stap van het proces aandacht nodig. Blijf kijken, ruiken en proeven en bepaal wat je soep in iedere fase nodig heeft.
- Is de tomatensoep wat zuur of scherp? Voeg dan twee eetlepels melk toe, daar krijgt ‘ie een zachtere smaak van.
- Rooster of bak groenten voordat je ze aan de bouillon toevoegt, liefst met wat kruiden. Dit zorgt uiteindelijk voor meer smaak.
- Neem de tijd: hoe langer je soep pruttelt, hoe meer de smaken van je ingrediënten in de soep kunnen trekken.
- Gebruik koolhydraatrijke groenten, zoals aardappel, pastinaak of knolselderij, voor een fluweelachtige structuur. Je kunt ook een eetlepel bloem toevoegen tijdens het fruiten van de groenten. Vind je de soep toch te dik? Voeg dan wat extra bouillon toe.
- Laat je soep nooit koken, daardoor gaan er smaken verloren. Zorg ervoor dat de soep altijd tegen het kookpunt aanhikt, dat zorgt voor de beste smaakverdeling.
- Soep kun je heel goed invriezen. Zo heb je altijd een gezond voorgerecht of tussendoortje in huis.
- Houd je van pittig? Dan kun je gerust een gesneden (halve) rode peper toevoegen aan de soep.
- Gebruik fruit voor frisheid: sinaasappelsap zorgt bijvoorbeeld voor een frisse smaak in een wortelsoep. Het ideale zomersoepje! En appel doet het goed in een herfstsoep als pastinaak of knolselderij.
- Kan je soep wel een oppepper gebruiken? Voeg dan MAGGI Smaakmaker toe. Dit tovergoedje voeg je samen met de groenten, vis of vlees aan je bouillon toe.
- Wil jij een prachtige groene soep op tafel zetten? Soep van kervel, courgette of erwtjes kleurt vaak wat bruin tijdens het koken. Voeg vlak voor het (staaf)mixen een blaadje spinazie toe en je soep is weer zo groen als gras.
- Gebruik restjes! Van groenten, kruiden, vlees of vis; eigenlijk kun je al dit ‘afval’ geweldig in een soep of bouillon gebruiken.
- Ga voor een goede basis. Groenten en fruit alleen zijn vaak niet krachtig genoeg om een soep genoeg smaak, zout of pit te geven. Soep valt of staat met de bouillon(blokjes) die je gebruikt. Bij groentensoep gebruiken mensen vaak groenten bouillon, maar je bent natuurlijk vrij om te experimenteren met MAGGI bouillonblokjes runder of kip.
- Het oog wil ook wat, dus gebruik toppings! Garneer je soep voor het serveren met kruiden, croutons, noten, pitten, of zaden. Je kunt ook wat room, olie of pesto over de soep druppelen in een mooie swirl. Nog lekker ook!