Waarmee kan MAGGI je helpen?

up
Terug naar resultaten

Video: MAGGI gaat voor goed

5
(1)
sfmlkcsm
Video: MAGGI gaat voor goed

MAGGI gaat voor goed

MAGGI introduceert ‘We Gaan Voor Goed’. Dit houdt in dat de nadruk komt te liggen op veel groente en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Op de nieuwe verpakking van alle maaltijdmixen hebben we de receptuur aangepast van 150 naar 200 gram groenten per persoon per avondmaaltijd. De extra 50 gram groenten in het recept komt in plaats van 50 gram vlees per verpakking. Met 50 gram groente op een ander moment van de dag kom je daarmee in totaal op een dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 gram. Op jaarbasis zorgt MAGGI daarmee dat er in de Nederlandse huishoudens 840.000 kilo meer groenten wordt gegeten en 280.000 kilo minder vlees. Daarnaast geeft MAGGI op een groot aantal verpakkingen ook variatietips om mensen te stimuleren een dagje zonder vlees te eten.

 

Minder zout

MAGGI werkt al meer dan 10 jaar aan verbetering van haar producten. We gaan voor meer groenten en we hebben ons gecommitteerd aan de maximale dagelijkse zoutinname van 5 gram in 2025, volgens de richtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie. In 2020 zal dit al voor 80% van de producten gelden en het is nu al zo bij 57% van de producten in het huidig Nederlandse portfolio. MAGGI heeft tussen 2005 en 2015 wereldwijd het zoutgehalte al met 12.000 ton verminderd, omgerekend is dit het gewicht van de Eiffeltoren.

 

Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten

MAGGI kiest met ‘We Gaan Voor Goed’ ook voor ingrediënten die je in jouw keukenkastje zou kunnen vinden. Dat betekent een keuze voor simpelere ingrediëntenlijsten. Op dit moment geldt dit wereldwijd al voor 16% van de producten, in Europa in 25% en in Nederland in 28% van de producten. In 2020 is het streven 100% te hebben aangepast.

 

MAGGI Gaat Voor Goed

We helpen graag een voedzame maaltijd op tafel zetten. Dat kan de Nederlandse thuiskok ook wel gebruiken: bijna 100% van de Nederlanders is binnen 30 minuten klaar met koken. Hiervan geeft zelfs 26% aan voor ‘simpel en gemak’ te kiezen, dat wil zeggen dat ze binnen 22 minuten klaar zijn. Daarom willen we eenvoudig te bereiden maaltijden voedzaam maken en kennis over voeding en koken verspreiden. 46% van de Nederlanders kan minder dan vijf gerechten uit het hoofd klaarmaken. Met onze producten en nieuwe recepten willen we meer variatie in de avondmaaltijd brengen.

 

We gaan voor goed: Kijk hier hoe MAGGI elke dag op weg gaat naar beter eten.