Skip to main content

Het maken van een lekkere stamppot is niet moeilijk, wij geven jou graag nog wat extra tips om jou stamppot nog lekkerder te maken.

- Gebruik kruimige aardappels voor jouw stamp. Dit maakt het stampen makkelijker en zorgt voor een mooie puree.

- Kook een bouillonblokje mee met de aardappels en groenten voor extra smaak.

- Houd een verhouding aan van 1/3 aardappels en 2/3 groenten.

- Laat de aardappels goed uitstomen na het koken. Dit zorgt ervoor dat de stamppot niet te nat wordt.

- Maak de stamppot extra smeuïg door een scheut melk en een klontje boter toe te voegen aan je puree.

- Voeg eens kookvocht toe om je stamppot smeuïg te maken in plaats van boter en melk, voor een lichtere variant.

- Voeg eens grofgehakte noten toe aan je stamppot, voor een extra lekkere bite.

- Roer een lepel mosterd of een fijngesneden pepertje door de stamppot voor wat extra pit.

- Restjes over? Bak deze de volgende dag op. Superlekker voor op brood!

Laatste nieuws