Skip to main content

De schillen en kontjes van de asperges hoef je niet weg te gooien. Je kunt ze prima gebruiken als basis voor een heerlijke aspergesoep. Er komt namelijk nog heel veel smaak af van deze delen van de asperge die je anders weggooit. Hieronder staat een basisrecept voor een heerlijke aspergebouillon. Je kunt hier zelf ingrediënten aan toe voegen om lekker te variëren.

Ingrediënten (voor 1 liter)

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 1 sjalot, fijngesneden

- 50 ml room

- 0.9 liter aspergevocht, koud

- 1 bouillonblokje

- Extra: 1 eidooier

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalot aan.

2. Voeg bloem toe en roer rustig door tot de bloem (roux) gaat glanzen.

3. Voeg 300 ml koud aspergevocht toe. Roer dit goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.

4. Voeg de rest van het vocht toe en breng het geheel aan de kook.

5. Breng de bouillon op smaak met een bouillonblokje, zout en peper.

6. Haal de soep van het vuur, klop eventueel de eidooier door de room en voeg dit toe aan de soep. (Laat dit geheel niet meer koken, dan gaat het ei stollen!)

Tip: Voeg stukjes asperge, gehakte peterselie of gerookte zalm toe aan de soep.

Laatste nieuws