Skip to main content

Asperges op de klassieke manier bereiden is helemaal niet moeilijk! Een speciale aspergepan is niet nodig. Zolang de asperges maar in de pan passen is het goed. Wij leggen je hier uit hoe je witte asperges perfect kookt.

Ingrediënten: - asperges (300 gram per persoon) - ½ theelepel zout - ½ theelepel suiker - klontje boter (25 tot 50 gram) - 1 stukje foelie

Bereidingswijze: 1. Schil de asperges en snijd het houterige kontje ervan af. 2. Doe in een pan water, de aspergeschillen en kontjes, het zout, de suiker, boter en foelie en maak hier een bouillon van door dit ongeveer 10 minuten op het vuur te zetten. 3. Zeef de bouillon. 4. Kook de asperges in de bouillon ongeveer 8 minuten. 5. Laat de asperges nog 5 minuten in de pan nagaren, zonder dat het vuur aan staat.

Tip: Superlekker met MAGGI aspergesaus, ham en ei.

Tip: Gooi de bouillon waarin je de asperges hebt gekookt niet weg! Je kunt hier een super lekkere soep van maken. Kijk hier voor het recept.

Laatste nieuws