Skip to main content

Bereidingswijze

 1. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een passende taartvorm in met de helft van de olie en bekleed deze met het bladerdeeg.

 2. Bak de kip en de groenten

  Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de kip in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Neem de kip uit de pan en bak in de achtergebleven olie de ui, knoflook, paprika en prei 5 minuten.

 3. Vul de taartvorm

  Schep de kip en het groentemengsel om en om in laagjes in de taartvorm.

 4. Bereid de ovenmix en plaats in de oven

  Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 250 ml koud water samen met 125 ml kookroom en roer het goed door met een garde. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Giet 2/3 van de ovenmix over de quiche en laat 2 minuten rusten. Giet vervolgens de overige ovenmix over de quiche en bak de quiche 45 minuten.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 1
  teen
  knoflook
  , fijngehakt
 • 1
  rode paprika
  , ontzaad en in ringen gesneden
 • 0.5
  gele paprika
  , ontzaad en in ringen gesneden
 • 0.5
  groene paprika
  , ontzaad en in ringen gesneden
 • 1
  prei
  , in dunne ringen
 • 300
  gram
  kipfilet
  , in blokjes
 • 1
  ei
 • 6
  plakjes
  bladerdeeg
  , ontdooid
 • 125
  ml
  kookroom light
 • 4
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel