Skip to main content

Bereidingswijze

 1. Kook de macaroni of spaghetti

  Ben jij gek op macaroni of juist spaghetti? Dit gerecht kun je bereiden met beide pasta varianten. Kook de macaroni of spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing en voeg geen zout toe,

 2. Bak het gehakt en de macaroni groente

  Bak het (magere) gehakt rul, voeg de macaroni groente toe en bak dit samen nog 3 minuten rustig door.

 3. Voeg de tomatenpuree toe

  Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.

 4. Voeg de kruidenmix, water, tomatenblokjes en pasta toe en serveer gerecht

  Voeg de MAGGI kruidenmix, 100 ml water en de tomatenblokjes toe en laat het geheel 2 minuten rustig pruttelen. Voeg dan de pasta toe, schep alles rustig door elkaar, verwarm even door en serveer.

 5. Tip voor nog meer smaak

  Een beetje van jezelf..en dus kun je je gerecht naar eigen wens op smaak brengen door bijvoorbeeld 100 gram geraspte kaas, 5 el ketchup of ½ MAGGI (groente)bouillonblokje toe te voegen. Met toevoeging van één van deze tips bevat een bereide portie rond de 2 gram zout per persoon.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel